Aina on aikaa uneksia ~

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Tärkeää!

Kohta alkaa kesäloma, ja on lämmintä ja ihanaa, avaraa ja kaunista.
Mutta miltä sinusta tuntuisi, jos olisitkin vapauden sijasta sisätiloissa koko kesän, vailla mitään virikettä? Vailla tekemistä, pimeässä, kuumassa varastorakennuksessa, jossa olisi kaiken lisäksi erittäin ahdasta? Odottaen pahaa kohtaloasi.

Ei kuulosta mukavalta. Muunmuassa lihakarja joutuu elämään näin, pimeässä vailla vapautta. Ahtaasti, pienessä kopissa. Eikö kohtalon odottaminen olisi sinustakin paljon mukavampaa, vapaana, auringossa?

Eläintenoikeudet, ja niiden edistäminen saattaa kuulostaa typerältä, mutta ihminen on empaatinen olento, joten itsensä asettaminen vastuuseen puolustuskyvyttömien eläinten puolesta on luonnollista, ja hyvä asia. Tuskin kellään on halua tukea hekilöitä, joden elämää hallitsee raha? Eikö parempi vaihtoehto olisi tukea turvallista, terveellisempää ja eettisempää (oikein eläinten kannalta) ruokaa?

Tätä samaa voi soveltaa myös vaatteissa (turkikset, sulat, nahka).

Se mikä minut laittoi alunperin miettimään näitä asiota enemmän oli tämä kuva:



Ennen sitä, olin lähestulkoon vain "tapa eläintenoikeuksista kiinostunut" -henkilö. Mutta ystäväni näyttämä kuva sai ajatukseni liikkeelle ja tutustuin Animaliaan. Sieltä on myös tuo ylempi kuva.

Ihminen on vastuussa ympäristöstään. Kukaan muu ei sitä tee, kun ihminen itse. Kukaan/mikään muu ei sitä voi tehdä.

1 kommentti:

  1. Totta koko teksti. Itse inhoan nahkaisia vaatteita ja turkiksia x__x Ne vain saa minut.. voimaan pahoin, syytä en sen kummemmin tiedä, kaipa sen ajattelee niin, että silläkin (esimerkiksi) takilla on joskus ollut silmät joilla nähdä ja korvat joilla kuulla. Ärsyttää, kun suurinosa ihmisistä alistaa eläimet aivan eri arvoon kuin itsensä, niin kuin ihminen olisi se suurmeoi olento. Tavoille opetettavan lemmikkikoiran, jota muuten kohdellaan hyvin ymmärrän, mutten sitten näitä turkistarhoja ja niin edelleen x__x

    VastaaPoista